@laacz tvītu arhīvs

Sakarā ar to, ka Twitter ir slēdzis bezmaksas piekļuves savam API, šis projekts var tikt uzskatīts par mirušu sākot ar 2023. gada 15. jūniju.

Man tomēr joprojām netop skaidrs – kā Helmanis var tikties ar Putinam pietuvināto, ES sankcionēto Avenu un tas izrādās ok? Nav politiska skandāla, mērs netiek palūgts aiziet un netiek izmests no partijas. Kā? https://twitter.com/ltvzinas/status/1640649470445592577

Paldes iesaistītajiem. https://twitter.com/laacz/status/1640729102909882374

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

He, he. Supply chain issues. > Ir parādījusies iespēja paātrināt ražošanas nenēļas piešķiršanu. Tas varētu notikt gadījumā, ja no auto aprīkojuma izņem atpakaļskata kameru, samazinot auto iegādes vērtību par 300 EUR.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Ja nu kas, visiem jaunajiem auto modeļiem no pagājušā gada šis ir obligāts. Papildus noguruma noteikšanai, atpakaļskata kamerai (vai pārkinga sensoriem) un avārijas bremzēšanas sistēmai. Pārejas periods (esošajām līnijām) līdz nākamā gada vasarai.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Nu, ko. Nākamnedēļ zuzei (stāv Somijā, fizisks serveris, Hetnzerī) mainīšu abus sistēmas SSD (bez maksas, Percent_Lifetime_Remain tuvojas beigām). Paliels stress, bet ceru, ka nekas nenobeigsies nelaikā un nebūs viss no bekapa jāceļ atpakaļ.

Varu vien retvītot ietagojot @DanaKruu @SemjAina @ZaneSeipule @LDundure @laacz - sorry. Vairāk jelgavniekus nepazīstu. https://twitter.com/sasodiic/status/1636303291679113217

Sasodīc
@Sasodiic uzrakstīja

Tā, tviteri, man ļoti vajag jūs. Dvīņu mamma meklē aukli 6 mēn veciem burvīgiem puikām (2+4mēn), vēlams jaunu, atbildīgu studentu uz 3-4 h dažas reizes nedēļā Satiksmes ielā, Jelgavā. Tā kā nav Rīga, zinu, ka nebūs viegli, bet jebkurš retvīts palīdzēs. Dm man.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Un, patiesībā, es mulstu. Tipa oficiāli krīzes nav. Naudas ir vairāk kā vajag. Kredītus dod, kredītus ņem. Pēc auto jāstāv rindās. NĪ tirgū nekāds pagurums nav novērojums. Algas pieliek, utt. Tanī pašā laikā pagājušais gads fondiem ir sūdīgs.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Apskatīju savu pensiju. Not bad. Paņēmu visus izrakstus no VSAA, saskaitīju ar rociņu ekscelītī. Seems legit. +38% uz izgājušā gada beigām kā likts (lai arī pagājušais gads bija pirmais ar mīnusiem kopš 2008.). Nekas, gaņauka dzīve un Mērfijs savas korekcijas neaizmirsīs.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Paturpinot par GPT4. Tā kā Microsoft ir lielākais investors OpenAI, tad nebrīnīšos, ja tuvāko mēnešu laikā Github Copilot sāks to izmantot. Niansētāki ieteikumi, daudz kvalitatīvāka pielāgošanās situācijām, utt.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Šodien (laikam diezgan negaidīti pateicoties ASV banku sektoram) ir lielākais day-over-day EURIBOR kritums ever. 6 mēnešu - 0.34 procentpunkti. Tuvākais sekotājs ir 2001. gada 18. septembris (guess why) ar 0,27 procentpunktiem.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Man palūdzs pastāstīt par github copilot iekš kantora iekšējā tech-hub. OK. Kad būšu gatavs, pieteikšos. Man ir no nulles sākta piektā versija scenārijam. Kas tas vispābā ir, good and bad, legal issues, moral issues, live demo, utt. Gan jau rīt ctrl+a un del un taps sestā :/

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Bajonetgropes, ja? “Jaunā” parauga Straumes kafijas dzirnaviņas. Astoņdesmito beigas. Nebija lietotas, jo cilvēkiem šķita, ka nestrādā. Bet ārā mest žēl. Varbūt var salabot. Nevajadzēja. Nebija izlasījuši pamacību :)

Es nezinu mēbeļu furnitūras veikalus Rīgā. Moš kāds no sekotājiem var izlīdzēt? Ideja - paņemam krēsla gumijplastmasas ritentiņu, aizejam, parādam, braucam prom ar pieciem savietojamiem, bet silikona. https://twitter.com/pitonsLXX/status/1633890060239003648

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Gitlabs ar savu cenas lēcienu no 19$ uz 29$/user/month ir iešāvis sev kājā labi. Tagad vispār pat nav vērts izskatīt pāiešanu uz kādu no maksas plāniem. Tad jau var pat uz github on-prem skatīties (4$).

Lieliski. https://twitter.com/lv_portals/status/1632634616770097153

Iespējas gādāt par sava īpašuma uzturēšanu ierobežo nepietiekamais dzīvokļu īpašnieku skaits, kuri vēlas uzlabojumus. Kā atvieglot lēmumu pieņemšanu❓ 🔹Valdība atbalstīja grozījumos, taču izmaiņas vēl jāpieņem Saeimai. Vairāk par likumprojektu: https://lvportals.lv/skaidrojumi/349585-atvieglos-dzivoklu-ipasnieku-kopibas-lemumu-pienemsanas-procesu-2023