@laacz tvītu arhīvs

Sakarā ar to, ka Twitter ir slēdzis bezmaksas piekļuves savam API, šis projekts var tikt uzskatīts par mirušu sākot ar 2023. gada 15. jūniju.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Mani kopš vakardienas mulsina viens jautājums, uz kuru nevaru izdomāt sakarīgu atbildi. Brīvdienās muzejā redzējām šo uzparikti. Tas ir šķilu taisītājs. Ar tā palīdzību malkas pagali var sadalīt reizinātājos, lai vieglāk iekurt. Tā garenā uzparikte pie sienas.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

- ChatGPT izlasa internetu. - Kāds paprasa kopsavilkumu. Nopublicē internetā. - ChatGPT izlasa internetu. - Kāds paprasa kopsavilkumu. Nopublicē internetā. Eventuāli mums sanāk kopsavilkums no paša rakstīta kopsavilkuma no paša rakstīta kopsavilkuma, no paša rakstīta....

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Šodien weekly sync mītiņā kolēģis no Ukrainas (Kijeva) saka, ka elektrības par daudz - viss uzlādēts, veļa izmazgāta. Pat ar liftu izbraukājies. Īsti neesot ideju kur vēl tērēt. Tā cilvēki adaptējas.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Hei, man ir doma, ka vajadzētu divas dubultās rozetes nomainīt uz vienu 220V un otru USB 60W+ ar vismaz diviem USB Type-C slotiem. Skatījos visā mājā esošo Merten - viņiem ir 65W, bet ar vienu Type-C (WTF?). Ir citi varianti?

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Jo padziļinātāk apgūstu SwiftUI, jo vairāk izskatās pēc diezgan lielas miskastes, kur daudz kas pievilkts aiz ausīm, nav īsti konsekvences, utt. Ir daudz labāk, salīdzinot ar Objective C, bet nu galīgi nav eleganti. Lai gan pati Swift valoda ir diezgan čoina.

Par to, kāpēc nevajag skriet un pirkt, pirms visi ir iztestējušies. M2 mazajām versijām ar 256GB SSD, ir tikai viens 256GB SSD čips (M1 bija 2x128GB), kas būtiski pazemina veiktspēju. Ja pareizi saprotu, tad 512GB versijai ir 2x256GB, kas ir līdz pat 2x ātrāka konfigurācija. https://twitter.com/liedskalnins/status/1618175819079385089

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Labi, man ir viena prognoze tuvākajiem pāris gadiem. Parādīsies par Siri, Alexa un Google būtiski labāki personīgie asistenti. Labi, tā ir cerība. Gribētos kaut ko vairāk pa tiem muļķīgajiem asistentiem, kuri prot tikai nolūku atpazīšanu.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Ironiski. Ja izdodas atrast telefonu, kurš visu mainīja (iphone 1), tad mūsdienās uz tā darbotos tikai zvanīšana, īsziņas, pulkstenis un kalkulators. Pārējais, domājams, sen jau vairs nestrādā.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Šodien iepirkos rimijā ar aplikāciju (tu ar telefonu visu skanē, bāz maisos, pēc tam tik kasē samaksā). Diezgan parocīgi. Ja preces svītrkods nelasās, var noskanēt to, kas uz cenu zīmes. Pluss - tu redzi kā aug kopsumma un laicīgi apstājies.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Nepopulārs viedoklis. Kažoku padarīšana par ienīstu preci draud iznīcināt grauzējus. Lidvāveres, šķiet, mums jau vispār vairs nav. Un vainot varot caunas, kuras nevienam vairs nav vajadzīgas, un ir savairojušās.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Nofeiloju ar plānošanu. Šodien saorganizēju visu tā, ka tagad varētu durt uz kādu no PMLP nodaļām. Aha. visā Latvijā PMLP nodaļās visas biļetītes izsniegtas jau no rīta. Alūksnē un Madonā esot. Saldū aizdomīgi 0m gaidīšana - moš nestrādā aplikācija.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Kā tev iet ar darbu (ja kvalificējies tādam, kurš var strādāt arī attālināti, protams)? Hibrīds, pilns darbs no mājām, visu laiku ofisā? Kāpēc? Kā sokas? Kādi izaicinājumi?

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Neplānoti paātrinātā tempā nākas nedaudz padziļinātāk izprast Oracle Service Bus nianses, iespējas, ierobežojumus. Izrādās, ka OBS ir brīnišķīga brīvi pieejama dokumentācija. Negaidīju no Oracle.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Bet principā chatgpt ir atsviedis pilnīgi visus mājaslapu čatbotus viduslaikos. Šodien pamēģināju un ekspektāciju latiņa tagad ir kaut kur stratosfērā, kamēr klasiskā čatbota spējas ir ap zemeslodes centru.

Vispār jau visām upēm vajag prometheus metriku endpointus, lai var apkopot un ar grafanu zīmēt un pētīt, kā arī uztaisīt automātiskus alertus. https://twitter.com/MeteoLatvia/status/1613454589793308676

Turpinās ledus un vižņu blīvēšanās Daugavā pie Jēkabpils, kā rezultātā ūdens līmenis turpina kāpt, un jau sasniedz 7.77 m virs stacijas "0" atzīmes. Spēkā sarkanais brīdinājums. Pļaviņu ūdenskrātuvē saglabājas paaugstināts ūdenslīmenis un oranžais brīdinājums, citviet, dzeltenais

Paldies par atgādinājumu. Daudzi jau vairs neatceras (vai nemaz nebija klāt), kad Ansis Lipenītis gribēja uzbūvēt pasaules sienu :) https://www.youtube.com/watch?v=njT78HBlDuk https://twitter.com/Reinis_Me/status/1612340126381740032

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Apple CreateML ir foršs, ja nav vēlmes līst iekšā dziļi iekš ML. Kaut kādas bāzes prasmes un zināšanas gan vajag. Kaut kam nopietnam gan jāsagaida m2 mac mini. Uz i5 nekas sarežģītāks nav ceļams. M1 pirkt tagad ir muļķīgi.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Dievīgi. Esmu beidzot ticis pārējo Itella upuru pulciņā:) Itella/Posti atsūta īsziņu, ka šodien būs paka no 14:00 līdz 17:00. Pēc astoņiem vakarā kurjers ir atzīmējis kā ‘mēģināts piegādāt’, kas ir salti meli.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Viena no lietām, kura man laiku pa laikam uzkāpj uz varžacīm, ir lielo ražotāju (Bosch, Makita, Dewalt/B&D) elektroinstrumentu modeļu klāstu atšķirības starp kontinentiem US/EU/Asia. Meklēju mazo virsfrēzi, apskati pamatā no US, ar EU produktiem salīdzināt neizdodas.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Sāku skatīties Jack Ryan seriālu ar pirmo sezonu. Jau pirmajā sērijā viņš pasaka "es-kjū-el", nevis, lai arī spelling-wise nepareizi, bet tomēr ierasti cilvēki saka "sī-kvel". Es pats gan saku pirmo, nevis otro, bet pasaulē reti sanāk to dzirdēt :)

Vispār jau sweet, ka persona, kura kopš 2014. gada publiski pateicas nacistu režīmam par geju šaušanu, aizvien vēl var būt gan Tukuma novada domē, gan padomniece VARAM. Mēs vnk neesam pelnījuši neko labu, kamērar tādiem cilvēkiem neko nevaram iesākt. https://www.tvnet.lv/4881101/par-priedes-geju-sausanas-lietu-ieinteresejas-ari-arvalstu-mediji https://twitter.com/klavsves/status/1609931449293017094

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Nosprāga vecais elektrum viedā skaitītāja skrāpētājskripts, kuru savulaik salipināju uz selenium bāzes. Nolēmu, ka ir laiks beigt čakarēties ar tām šausmām. Paņēmu Playwright - cita diršana, kad bikses novelk. Ērts, vienkāršs, supercustomizējams.

2023-01-01 09:37:48 | atvērt tviterī | 1373 ☆, 116 RT

- За ночь в Украине уничтожено 45 беспилотников-камикадзе "Shahed". Тринадцать в 2022-м и 32 — в 2023-м году, — Командование Повітряних Сил ВСУ. За считанные недели мопеды из средства, меняющего правила, превратились в почти ничто. Мы здесь устанавливаем правила.