@laacz tvītu arhīvs

Sakarā ar to, ka Twitter ir slēdzis bezmaksas piekļuves savam API, šis projekts var tikt uzskatīts par mirušu sākot ar 2023. gada 15. jūniju.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Vai eksistē normāli transportējama un nomājama biezumene, kura taisa terases dēļu gropes? Ir ķecerīga doma lapegli atstāt "as is" (iegūs smuki pelēku toni, kas saskan ar citiem apdarē esošajiem), bet tad pēc gadiem 10 būs jāpārrievo.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Kopš dzīvojam mājā (un pateicoties piegādēm), garāžā ir novērojams būtisks kartona kastu daudzums. Tās vēl var noderēt. Ja ne sev, tad citiem. Bet jo sevišķi liels "paldiess" @Augluserviss par mūsu nodrošināšanu par plastmasas maisiņiem tādā apmērā, ka pietiks mazbērniem :)

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Dzīve vairs nekad nebūs tāda kā agrāk. Laiks to pieņemt un sākt domāt par sadzīvošanu ar pandēmiju ilgtermiņā. Zināmas paralēles ar Kubkeres-Rosas pieciem soļiem uz samierināšanos, bet episkā mērogā.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Tiktokā ir kanāls, kurš publicē Rīgu 1929. gadā, izmantojot izkrāsošanai un plūdenākai kustībai nedaudz mašīnmācīšanās palīdzību (minēšanas spēle, bet izskatās Ok). Retroriga.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Kādā facebook grupā: "Vai variet ieteikt lauku viensētas izvērtēšanai kādu fenšui/vāstu šāstra specialistu? Tādu, kura padomus esiet izmantojuši un palikuši apmierināti? Jau iepriekš pateicos par atsaucību."

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Palūkoju EV cenas. Nope, nesanāks man nākamais auto elektro. Neticu, ka tuvāko dažu gadu laikā cenas nokritīs līdz paceļamam līmenim. Škodas iD4 bračka Enyaq sākas no 36k uz papīra, bet bāze dzīvē sanāks 38k. Ņemams Leaf arī sākas no 35k.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Ko jūs izmantojiet piezīmēm, ja neskaita piezīmju blociņu, parastu failu un teksta redaktoru, onenote, evernote vai notion? Interesē win+mac+ios+android+web. Piezīmju jomā esmu vienkāršu lietu fans. Piemēram, http://bear.app, kas, diemžēl, ir tikai uz Apple.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Pirms pirkt zemes gabalu, ilgi skaidroju & pētīju plūdu kartes, to izveides metodiku, plānotos hidrotehnisko būvju projektus plūdu riska samazināšanai manā galā. Piecus gadus vēlāk. Jaunās kartes rāda, ka šis ir 1 no dažiem Jelgavas galiem, kas neapplūst arī reizi 100 gados. Win.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

1/3 Testa nolīkos beidzot nomigrēju vienu nelielu un vienkāršu (nav daudz elementu) ĢIS slāni iekšējā risinājumā no image/png uz application/vnd.mapbox-vector-tile (postgis fun). Failu ziņā megabaitu ziņā ieguvums ir 36x.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Runājot par lietām, to nolikšanu plauktos un aizmiršanu. Man kalendārā ir atgādinājums (reizi pusgadā). "Paskaties, kas ir virtuves iekārtas augšējos plauktos un padomā - kad to pēdējo reizi esi lietojis". Augšējie plaukti ir aizsniedzami tikai ar kāpnēm.