@laacz tvītu arhīvs

Sakarā ar to, ka Twitter ir slēdzis bezmaksas piekļuves savam API, šis projekts var tikt uzskatīts par mirušu sākot ar 2023. gada 15. jūniju.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Tagad šis paliks likumā par svētku, atceres un atzīmējamām dienām. Arī tad, kad Latvijā iegūs zeltu. Arī tad, ja tad neviens Smiltēns nesaorganizēs brīvdienu. Arī tad, ja būs zelts citos sporta veidos. Mūžīgi mūžos, āmen.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Zināt, ko nozīmē bailes no riskiem? Man ir jau gadus trīs uztaisīts webisks saimnieciskās darbības veicēja žurnāls (vienkāršā ieraksta sistēma). Izdevumi, attaisnotie, rēķini, sasiešana ar ieņēmumiem, VSAOI, IIN un citi aprēķini.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Šorīt vilcienā kā vecs onkulis - nevis skatījos video, spēlēju spēlītes, dūmskrollēju tviteri, bet gan lasīju egrāmatu. Un vēl - pikti skatījos apkārt, lai ieraudzītu to, kurš nav izslēdzis skaņu telefonā, kaut ko spēlējot, līdz sapratu, ka tas ir mans modinātājs, kurš skan.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Vector tiles (MVT) ir riktīgi forši, bet pie sarežģītākām un apjomīgākām ģeometrijām ir sāpe ar veiktspēju pat ar visu simplify pie mazākiem zoom līmeņiem. Eksistē dažādi veidi kā renderēt ar webgl (drīzumā webgpu), bet ne visiem ir gpu :)

Baz Luhrmann paiet maliņā. https://twitter.com/kaalers/status/1659425112179847169

Man ir kādi 400 zemas kvalitātes padomi, kurus dot, un es nezinu kur lai citur izkrauj šo nastu, ja ne šeit - savā instrumentu kastē allaž turi testeri. Tik daudz vieglāk strādāt ar vadiem - nekad nekaujies 2 pret 1 - ja līste būs redzama, pirms skrūves allaž uztaisi zenķējumu

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Es vainoju tevi. Jā, tieši tevi. Tu man nepateici, cik lielisks ir komēdijseriāls Avenue 5 ar Hjū Loriju par kosmosa kruīza kuģi. Sen nebija gribējies pierakstīt un nākotnē ērtā brīdī izmantot citātus.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

VW saviem elektroauto ir sava appstore. Tur var piepirkt fīčas. Piemēram, automātiskas tālās gaismas 4.5€ mēnesī vai 189€ uz mūžu. Tas ir ķeksis. Iedomājies - tu nopērc māju, samaksā jau tā premium, jo pasīvā un eko, bet viena no divām tualetēm ir slēgta un abonējama atsevišķi.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Nolāpīts. Viss sākās ar kriptisku rakstu no Valdības vēstneša par kaut kādu tur izmeklēšanas komisiju, kas sanākusi uz sēdi. Man bija jānoskaidro - ko tieši 1923. gada maijā izmeklēja Ministru kabineta izmeklēšanas komisija.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Konkrēta modeļa un ražotāja čīniešu bezvadu lādētājiem ir tendence nokaut jebkuru USB barokli (baroklis turpina strādāt, bet max jauda būtiski samazinās). Turpretim Belkin bezvadu lādētājs jau griežas ilgi un neko nav nokāvis. Kas ir tas, kas nokauj?

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Kā fun - jā. Bet mēģināt replicēt visu 1:1 no Laravel (daaaudz maģijas) un symfony (daaaaudz OOP) valodā, kurā viss ir by-composition un to pēc tam likt lietot citiem vien jau ir ļauni (viņa kantoris to lietojot).

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Tie, kas saka, ka ir atgriezušies deviņdesmitie, šķiet, nav piedzīvojuši deviņdesmitos kādā no Rīgas mikrorajoniem, esot pusaudzim. Bet patlaban notiekošais ir likumsakarīgs rezultāts policijas nespējai, resursu trūkumam un dzīvošanai savā pavisam citā pasaulē.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Tikko bija vēl viens mēģinājums nelielu projektu pārlikt uz vite. Skuju. Nočakarējos ar resolvingu (tam pašam bulma, piemēram). Nu un vienā templeitā vite pamanījās norādīt uz sintakses kļūdu, kamēr manas acis un arī gpt4 to tur neredzēja.

Kaspars Foigts
@laacz uzrakstīja

Es kaut kā dumbing down. Sāku a react, tad kļuva par komplicētu ikdienas frontenda developmenta heiterim. Tad vuejs, kas arī izauga par monstru. Tagad ikdienā alpinejs, bet bailes palikušas.