Lai jums visiem labs un garšīgs Beaujolais Nouveau!
Sakarā ar to, ka Twitter ir slēdzis bezmaksas piekļuves savam API, šis projekts var tikt uzskatīts par mirušu sākot ar 2023. gada 15. jūniju.
Šis ir tvitera pavediens. No senākā uz svaigāko. Tvītu skaits: 31
Lai jums visiem labs un garšīgs Beaujolais Nouveau!
@Snowtales Vai ir arī Beaujolais Agé de? (pardon my google translated french)
@Snowtales Šausmīgi dārgs zapcūdens. 🍷
@MTarlaps Principā, ir. Viss, kas nāk no beaujolais un nav nouveau, ir samērā pat ļoti labs. Es šodien pie vienām sāpēm pieķēru klāt pāris Beaujolais AOC - sarkanos un baltos.
@Amtmanis No kādiem 7-10 uz augšu jau sākas arī tīri dzerami jaunie vīni. Līdz LV gan tādi nenonāk nekad. Tevis minēto iemeslu dēļ.
@Snowtales Ap 10 sākas arī tīri dzerami vecie. 🤷🏼 Nekad neesmu sapratis to ņemšanos ap beaujolais. Bet jāatzīst, ka agrāk nenovērtēju arī pinot noir, kamēr kāds Aigars neierādīja. Visam savs laiks.
@Snowtales Šito var Rīgā nopirkt?
@Amtmanis To vnk nav vērts salīdzināt. Ir jēga to darīt savas "sugas" ietvaros. Paņem 5, 7, 10 € božolē un tad skaties, kas tur ir, kas nav. Protams, ka par 10 var dabūt izcilus vecos no citām vietām. Nejauši uzkritu ideālam mājas vīnam pa 5e no Langedokas. Sajūsmā paķēru 6 kastes.
@hronists Šito konkrēto noteikti nē, bet idejiski jau kaut kādā ierobežotā izlasē jauno Božolē tirgo visās sevi cienošās LV vīna vietās.
@Snowtales Cheers!
@Pata3draugi @Snowtales Pieņemu, ka šis ir epasts. 😂
@Pata3draugi À votre santé! :)
@Snowtales Tas ir skaidrs :) Vēl jau jāņem vērā arī faktors, ka “uz vietas” visi vīni garšo par 20-30% labāk.
@Snowtales Kaut kas nebaudàms, piedodiet!
@Snowtales Es vnk gribu nogaršot ko vairāk par tiem trīs ko piedāvā vietējie.
@fricis_barda Tikai nerij nost! Dieva dēļ, spļauj laukā!
@Snowtales Śis neder pat mèrcèm… Gammy un svaigs.
@hronists Grūti būs. Neviens uz LV tādus neved, jo nevienam nevajag jauno Božolē pa 15-20€. Es gan arī nespēju nevienam neko pārmest šajā sakarā.
@fricis_barda Tad, dieva dēļ, nespļauj mērcē!!1
@fricis_barda Uztais coq au vin vai vismaz piever acis un mēģini boeuf bourguignon.
@Snowtales Tam izmanto pinot, nevis gammy. Pie tam gaila vietà kekavas vistu…
@fricis_barda Da nu nestāsti!
@Snowtales @hronists Pareizi, normāli cilvēki dzer rīslingu.
@Snowtales Mana pēdējā diena Parīzē. Šis ir mans "pocket wine":
@Snowtales @hronists Pēc bužulē dikti sāp galva.
@laacz @Snowtales nevajag vienam visu izdzert :)
@hronists @Snowtales Kā tas strādā?
@laacz @hronists @Snowtales Un kāda tad jēga? Pro tip: svaigvīnus vajag patērēt ar dāsnu daudzumu treknumu. Sviests, sieri, treknas gaļas. Un katrai vīna glāzei iezipāt divas glāzes ūdens pa virsu.
@mrserge @hronists @Snowtales Pofig. Visi vīni tāpat vienādi (pēc vīnogām) garšo neatkarīgi no daudzuma.
@laacz @hronists @Snowtales Es ne garšas dēļ tev par treknumiem un ūdeni stāstu.
@mrserge @hronists @Snowtales Danu. Tas bija sen un tā vairs nav taisnība anyway. Manos gados pirms gulētiešanas ibumetīns un pāris glāzes ūdens un no rīta esi gurķītis. Parasti.