Nolāpītie ēdienu blogeri. Man tas prasa komentārus. Man tas prasa nolāpītu recepti ar sastāvdaļām, mērvienībās un soļiem. Ne visiem tas ir pašsaprotami. Virtuve ir mokas.
Sakarā ar to, ka Twitter ir slēdzis bezmaksas piekļuves savam API, šis projekts var tikt uzskatīts par mirušu sākot ar 2023. gada 15. jūniju.
Šis ir tvitera pavediens. No senākā uz svaigāko. Tvītu skaits: 31
Nolāpītie ēdienu blogeri. Man tas prasa komentārus. Man tas prasa nolāpītu recepti ar sastāvdaļām, mērvienībās un soļiem. Ne visiem tas ir pašsaprotami. Virtuve ir mokas.
@laacz Šim tak nevajag recepti. Maltā gaļa ar dārzeņiem un kečupu. Uzliek pļocku uz rīsiem vai makaroniem un atloka mazo pirkstiņu.
@Nobanots Tev nevajag. Man vajag. Jums mūs nesaprast. Tāpēc arī vieniem pofig, bet otri mokās mirst bada nāvē vai ēd sūdu.
@laacz Tu tak joko? Par konkrēto recepti? 🤔
@laacz “Kastītē nakamai dienai” - tie tak nav nekādi ēdiena blogeri, bet prasti amatieri un nejēgas. Tā sapratu pēc pēdējām diskusijām TW.
@laacz Un kopumā es esmu gramu/ml fans. Ja kāda jauna recepte saka, ka gatavo kamēr gatavs, tad man ir panika, jo kā lai es zinu kad ir gatavs? 🤔
@Nobanots Nope. Cik daudz? Kādas proporcijas? Ko pirmo jāvāra, jācep? Cik ilgi? Kādi tieši dārzeņi? Reāli tracina, ka neviens pat neiedomājās, ka ir cilvēki, kam tas nav sasodīti logiski un saprotami.
@Nobanots Ak, jā. ‘Pievienot garšvielas.’ KURAS????
@laacz Tev tak ir izveidojusies mīļākā garšu buķete. Var sekot tai. Sāls, pipari, koriandrs, ķiploki, paprika, vegeta, ķimenes, čili, etc... MSG vienmēr palīdz 😁.
@Nobanots Nav man tādas buķetes.
@laacz Es nepiekrītu par 15 minūtēm. Man liekas, ka domāts ir, ka dārzeņi ir jāsadala pēc cietības lielākos vai mazākos gabalos un termiski jāapstrāgā kādā pannā, un man tas tik ātri neietu. Un, ja vēl kā @Shiferius grib gaļu bik apbrūnināt uz pannas pirms sautēšanas, tad vēl vairāk.
@Antuanete @laumapret Visa ēst gatavošana ir viens liels blefs.
@laacz Vai ne? Teiksim, tu gatavo plovu, ieliec cepties gaļu uz divām stundām (6. un 7. punkts). Un “pa tam lāgam”, kaut kurā brīdī divu stundu laikā, pievieno rīsus.
@Nobanots @laacz Nogaršot, pabakstīt? "Cik ilgi vārīt bietes?" - viens no spožākajiem jautājumu tipiem ēdiengrupās.
@Egitazz @laacz Es pērku vārītas bietes 😲. Pašam vārīt ir mazohisms 😅
@Nobanots @laacz Jā, bet nu ideja kā tāda. Kā var neiedomāties pabakstīt vai mīksts, pagaršot vai garšo, vai nevajag sāli kaut vai. Gatavošanā tak vajag jūtas, tas nav lego pēc instrukcijas būvēt.
@Egitazz @Nobanots Tā ir tā problēma, ar kuru saskaros es - man nav jūtu ēst gatavošanai. Bet neēst arī nevar.
@Egitazz @Nobanots @laacz Gatavošana ir gan lego pēc instrukcijas būvēt. Nelaime, ka 3/4 instrukcijas ir sadzejojušas meža laumiņas kā vakara pasaciņas vai, labākajā gadījumā, mnemonikus pašām nākamreiz pāris pieturpunktus atcerēties.
@laacz @Nobanots To var uztrenēt 🤷🏼♀️ darot, mēģinot, atceroties kļūdas. Kas gan var būt sliktākais? Biš nesanācis ēdiens? Ar laiku sanāks.
@cresado @Nobanots @laacz Zināji, ka marinētas aknas ar vārītām olām, tomātiem un sieru ir fcking garšīgi salāti? Es ar nē. Vakar samaisīju "kas ledusskapī aizķēries", pārlēju ar majonēzi, sriraču un omnomnom. Tam nevajag instrukciju, daudzumus, proporcijas. Vnk dara un skatās, kas sanāks.
@Egitazz @cresado @Nobanots Kas ir sirača - nojaušu. Bet kas ir omnomnomm?
@Egitazz @cresado @laacz Un ja nesanāk, met ārā? Žēl laika, darba un materiāla. Gatavošana tomēr ir, ja, tiem, kam sanāk un ir izjūta; tiem, kas to ir mācījušies, un pārējiem pēc precīzām un labām receptēm.
@bebitsvaig @cresado @laacz Apēd un atceras mācību, ka šitā nevajag 😂
@Egitazz @bebitsvaig @cresado Tas jau pie nosacījuma, ja saproti, ko esi salaidis grīstē:D
@laacz @bebitsvaig @cresado Kļūdu analīze - kas nepatika, kāpēc (jēls, ciets, garša slikta, izrādās, ka brokoļi vnk ir fuipēkaka), ko nākamreiz darīt citādāk - ilgāk cept, vārīt, garšvielas nelikt tik daudz, nepirkt brokoļus 😂 Kā jau jebkurā mācību procesā ;))
@Egitazz @bebitsvaig @cresado Tā laikam ir vēl viena lieta. Man nav garšas izjūtas. Bet netaisu jau tikai sev. Varu ēst bez sals, ar sali, bez paprikas, ar papriku. Viss viens.
@laacz Šodien pēc tava tvīta uzzināju, ka sautējumam mēdz būt recepte 😀
@latviangrey @laacz Protams, bet es kaut kā nebiju iedomājusies, ka tam eksistē recepte. Tāpat kā zupai es nezinu nevienu recepti. Ēdiena ziņā, piemēram, stulbākais, ko esmu guglējusi: cik ilgi vāra cīsiņus :D
@knipinska @latviangrey Cīsiņus var vispār nevārīt :)