Rasols, teiksi? Desa, teiksi? Ne sūda. Nēģi. 1905. gads. Praktiskā pavārgrāmata.
Sakarā ar to, ka Twitter ir slēdzis bezmaksas piekļuves savam API, šis projekts var tikt uzskatīts par mirušu sākot ar 2023. gada 15. jūniju.
Šis ir tvitera pavediens. No senākā uz svaigāko. Tvītu skaits: 15
Rasols, teiksi? Desa, teiksi? Ne sūda. Nēģi. 1905. gads. Praktiskā pavārgrāmata.
@laacz Ai, es par šo jau reizes divas esmu te runājis. Nau verc. Latvietim neiestāstīsi, ka desas olivjē nav rasols.
@tvitermaniaks @laacz Ir rosols.
@ArvisKolmanis @tvitermaniaks Nav gan :)
@laacz @tvitermaniaks Man tas ir rosols :)
@ArvisKolmanis @tvitermaniaks Ir cilvēki, kuriem ir "kad" "ka" vietā, "luksafors" utt. :)
@laacz “Ar KAUT KĀDU majonēzes mērci” - ģeniāls nicinājums jau toreiz.
@Ruksane Kā man paskaidroja zinošs cilvēks, majonēze savulaik vispār bija pilnīgs pašdarinājums un taba no visa kā, kas bija pa rokai. No tā arī "kaut kāda".
@laacz Vēl autentiskāk 1883.
@laacz Saki “rasols”, domā - nēģi, siļķe un āboli :) bet runā jau, ka Lisjēns Olivjē, kam ap 1860.gadu Maskavā piederēja franču restorāns “Hermitage”, šo recepti noskatījis, ceļojot pa Kurzemi (kur zivis, kā noprotams, netrūka). Kāds pat bija atradis pierādījumus, ka šāds ceļojums bijis
@sicis Krievijā ir tikai Olivjē salāti. Un tas nav tas pats mūsu rasols.
@IevaSt @laacz Ja nu pavisam pie pirmavotiem, tad risols un recepte no 1817. gada.
@e_vanags @IevaSt Tik daudz es sapratu. Man tā valoda nekad nav pie sirds gājusi, jo šķitis, ka tās evolūciju noteicis tintes ražotāju lobijs, radot aizvien garākus un garākus vārdus. Un lielais burts lietvārdu sākumā vispār uz to norāda diezgan skaidri. Dīvani, ka viņi vispār capslokā neraksta.